Végrehajtást kezdeményeztek egy országgyűlési bizottság ellen

A Magyar Nemzet végrehajtást kezdeményez az Országgyűlés gazdasági bizottsága ellen, miután a testület továbbra sem adta ki azokat a közérdekű adatokat, amire jogerős bírósági ítélet kötelezi.
Szász Péter, 2017. április 15. szombat, 20:37
Fotó: Napi.hu

A lap még tavaly indított pert a gazdasági bizottság ellen, miután a testület fideszes elnöke, Bánki Erik megtagadta a válaszadást a letelepedési kötvényeket forgalmazó közvetítő vállalkozásokkal kapcsolatos közérdekűadat-igénylésükre. A Fővárosi Törvényszék ítélete január 19-én emelkedett jogerőre, vagyis a bizottságnak 15 napon belül, azaz február 3-ig kellett volna a közérdekű adatokat a Magyar Nemzethez eljuttatniuk. Ezt azonban nem tették meg.

Az ügy előzménye, hogy 2015 októberében a lap iratbetekintési lehetőséget kapott a gazdasági bizottság által jóváhagyott, többségében offshore cégekből álló közvetítő vállalkozások esetében. Később - miután ebből cikk született - már nem engedték őket a papírok közelébe. Erre pedig szükség lett volna, ugyanis másolatokat nem készíthettek az iratokról.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Rodent, 2017.04.16 10:04

Vizfestek dobasert azonnal elitel a rogton itelo birosag, de a sajat lopasaikkal szemben mar nem ennyire kritikusak es jogkovetoek. Mocsadek banda.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Felkeszules_Orban_utani_idoszakra, 2017.04.15 21:24

2018-ban rendet kell majd vágni.
Első napirendi pont: korrupcióellenes ügyészség, gyorsított bírósági eljárásokkal. Az ügyészség első feladata a bíróságok megtisztítása kell legyen!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html