Végső határidőre figyelmeztetnek sok tízezer állami alkalmazottat

Ahhoz, hogy november elsejétől az egészségügyi dolgozók használni tudják az új elektronikus rendszert, legkésőbb október 20-ig igényelniük kell az e-személyit - hívta fel a figyelmet Róka Sándor, II. kerületi hivatalvezető.
K. Kiss Gergely, 2017. október 17. kedd, 10:21
Fotó: Napi.hu

Ha október 20-ig egy dolgozó nem igényli az e-személyi igazolványt és nem kerülnek gyártásba, akkor november elsejéig nem készülnek el - idézi az OrientPress a II. kerületi kormányhivatal vezetőjét.

A csúszás egyik kockázata, hogy a kormányablakban nagy dömping esetén veszélybe kerülhet az ügyfélkiszolgálás. Másik probléma, hogy november elsejétől a kórházban működési problémákkal szembesülhetnek azok a munkatársak, akiknek nem készült el határidőre az e-személyi igazolványa.

November 1-től új online rendszert élesítenek a magyar egészségügyben Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) néven - ettől a naptól vezetik be valamennyi kórházban, járóbeteg-és háziorvosi ellátónál, valamint a gyógyszertárakban. A rendszert használó orvosoknak, asszisztenseknek ugyanakkor szükségük lesz elektronikus személyi igazolványra.

A EESZT kell majd rögzíteni például, hogy hogy kinek, milyen gyógyszert írtak fel.

HOZZÁSZÓLÁSOK