Vegyes nap volt Európában

Gyenge kezdés után vegyes árfolyamindexekkel fejezték be a hétfői kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
Szabó Zsuzsanna, 2017. november 6. hétfő, 17:55
Fotó: Shutterstock

A pán-európai indexek közül a Stoxx 600 0,1 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index 0,2 százalékkal emelkedett, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,1 százalékkal gyengült.

A nem hivatalos záró adatok szerint az európai tőzsdei kereskedési idő végére Londonban 0,04 százalékkal erősödött az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 0,1 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,2 százalékkal csökkent. Madridban 0,4 százalékkal gyengült az IBEX-35 index, Milánóban 0,1 százalékkal esett az FTSE MIB index.

A nap nagy vesztesei a távközlési szektorból kerültek ki - írja az MTI. Az amerikai Sprint és T-Mobile mobil szolgáltatók feladták hónapok óta folyó egyesülési tárgyalásaikat. A T-Mobile tulajdonosa, a Deutsche Telekom részvénye három és fél százalékkal gyengült. Az ágazat leggyengébben teljesítő részvénye az Altice volt hat százalék veszteséggel.

A nyersanyagipari részvények erősödtek, miután a Goldman Sachs az elektromos járművek terjedésére hivatkozva megemelte a nikkel és a réz keresletére vonatkozó előrejelzését.

Az olajár több, mint két éve a legmagasabb szintre emelkedett, miután a szaúdi vezetésben a hét végén történt átalakításokat a királyság termeléskorlátozó politikáját támogató erők megerősödéseként értékelte az olajpiac. A Brent 2,45 százalékkal hordónként 63,59 dollárra, a WTI 2,03 százalékkal 56,80 dollárra emelkedett.

Az arany ára emelkedett, a határidős piacon a legközelebbi kontraktus jegyzése 0,38 százalékkal unciánként 1274,01 dollárra ment fel.

A dollár erősödött, az euró gyengült. Az euró jegyzése 0,16 százalékkal 1,1586 dollárra csökkent.

(Fotó: Shutterstock)

HOZZÁSZÓLÁSOK