Miből? Nagy felfordulás a Velencei-tónál

Úgy kezdett bele egy pénzügyi erejét jelentősen meghaladó sportberuházásba a velencei önkormányzat, hogy nincs meg rá a fedezete, a támogatásokat - amelyeket az adófizetők csengetnek majd ki - menet közben akarják igényelni.
Komócsin Sándor, 2019. augusztus 12. hétfő, 09:11
Fotó: Napi.hu

Már majdnem befejeződött a képviselő-testület júliusi ülése a velencei önkormányzatban, amikor Koszti András Fidesz-KDNP-s polgármester elővezette az évek óta húzódó uszodaberuházás ügyét, majd a szóban vázolt helyzetről gyorsan meg is szavaztatta a képviselőket - írja a 24.hu. A hírportál úgy tudja, így dőlt el, hogy a 2,2 milliárd forintos éves költségvetéssel, ezen belül 150-200 millió forint szabad felhasználású kerettel rendelkező település belevág egy 4-5 milliárd forintos építkezésbe, úgy, hogy a szükséges pénz nagyobb része nem áll a rendelkezésére.

Megkötötték a kivitelezési szerződést, és a Velencei-tó partján lévő hatalmas telken sietve el is kezdődtek az előkészítő munkálatok. Az ötezer lakosú városban ezzel elindult egy a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) szabványainak is megfelelő, négymedencés, ötszáz fős lelátói és ezerfős öltözői kapacitással rendelkező versenyuszoda építése.

A beruházás tervezett költsége 4,7 milliárd forint, ebből a kivitelezéshez szükséges önerő 1,4 milliárd, amelyet Tessely Zoltán kormánybiztos nyilatkozata szerint egészében a kormánytól - azaz az adófizetők pénzéből - várnak. A polgármester szerint egy ilyen beruházásnál nem szükséges egyszerre a teljes fedezet megléte, szakaszolni lehet ugyanis az építkezést: a meglévő összegből elindulhat a munka, és menet közben is lehet igényelni a támogatásokat, amelyek az önrészhez adódnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Sorathul, 2019.08.13 10:18

@intermezzo:
"Koszti 2014-ben a megválasztásánál igérte programjában az uszodát."
2019-et írunk, ha ez az a "valami" amit "fel kell mutatnia", akkor már kár róla beszélni.
Egyszerűen nem tartotta be ígéretét, vagy csak olyat ígért amit nem lehet betartani.
Pár kérdést feltennék azért Önnek:
Mi a garancia arra, hogy most betartja ígéretét? Nekem nagyon gyanús, hogy egyből az építkezés szakaszolgatását vettél elő, ha nem lenne pénz.
Miből gondolja, hogy nem lesz semmi az uszodából, ha nem Koszti marad?
Néha megfordulok arrafelé, jó lenne tudni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2019.08.12 13:10

Kezdünk ott tartani mint 2008 ban, más pénzén mulat a nép, csak ez nem ajándék. És ha a népnek szabad akkor épp egy narancsönkormányzatnak ne lenne az ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

intermezzo, 2019.08.12 10:19

Mi itt élünk.
Koszti 2014-ben a megválasztásánál igérte programjában az uszodát.
Október 13-án választás lesz.
Vmit fel kell mutatnia.
Aztán ha ne adj Isten megválasztják állni fog az építkezés kb 4 évig mint a Velence Korzó esetén.
Én opponáltam/om a NER-t,de szeretném az uszodát s ezért érdekem,h Koszti maradjon,m ellenkező esetben semmi sem lenne belőle.
Hát így szövi át a NER még az azzal ellentétesen gondolkozók agyát is.
Bár mi szavazni nem fogunk,m előtte nap elutazunk több hétre.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html