Veres életszínvonal-javulást ígér

A jövő évi büdzsé a jelentősebb életszínvonal-javulást alapozza meg - jelentette ki a pénzügyminiszter.
NAPI Online, 2007. október 25. csütörtök, 11:01
Fotó:

A jövő évi költségvetés egy eredményes konszolidációs program lezáruló szakaszának büdzséje, amely megalapozza a következő évek gyorsabb növekedését, a jelentősebb életszínvonal-javulást - jelentette ki Veres János pénzügyminiszter csütörtökön az Országgyűlésben, a 2008. évi költségvetési törvényjavaslat általános vitájának megkezdésekor, az MTI beszámolója szerint.

A költségvetés erőteljesen számol az európai uniós pénzek eredményes felhasználásával, az uniós források hasznosítására alapuló fejlesztések érzékelhető megindulásával - mondta expozéjában Veres János. Hozzátette: a 2008-as költségvetés az ideinél valamivel gyorsabb gazdasági növekedést, szigorú gazdálkodást helyez kilátásba, és mivel már nincs szükség újabb jövedelem elvonásra, a reáljövedelmek némi növekedését, a lakossági fogyasztás kismértékű emelkedését is előrevetíti.

"Magyarországon nincs szó sem gazdasági, sem szociális válságról. Nem a válság, hanem az előrehaladás jele, hogy rendet teszünk a közszférában, és megkezdtük, sőt sikeresen visszük végig a 16 éve halogatott reformokat" - jelentette ki a pénzügyminiszter.

Veres János hangsúlyozta: a jövő évi költségvetést is konzervatívan tervezte a kormány, mert fontos, hogy megvalósuljanak a költségvetési egyensúlycélok. Ahogy 2006-ban a megváltozott deficitcélt sikerült teljesíteni, és várhatóan az idén sem lesz gond a 6,8 százalékos cél teljesítésével, mert a hiány legfeljebb 6,4 százalék lesz, úgy a GDP 4,1 százalékát elérő jövőre tervezett hiány is reálisan teljesíthető - mondta Veres János.

HOZZÁSZÓLÁSOK