Az orvos sem hibás a veronai tragédia ügyében

Bűncselekmény hiányában megszüntette az NNI a nyomozást a veronai buszbaleset üzemorvosi szálában is - tudta meg az Index a Nemzeti Nyomozóirodától (NNI)
Szász Péter, 2020. július 23. csütörtök, 15:09
Fotó: MTI Fotó

A portál arról érdeklődött, hogy mi a helyzet azzal a nyomozással, amit az NNI indított halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt a veronai buszbalesettel összefüggésben.

"Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az eljárást - mivel a cselekmény nem bűncselekmény - 2020. július 21-én megszüntette" - válaszolta az NNI.

A 17 halálos áldozattal járó buszbaleset ügyében azt az orvost gyanúsították meg, aki korábban alkalmassági engedélyt adott a balesetező busz, súlyos alvászavarral küzdő sofőrjének. Ebben az ügyben döntött úgy most a nyomozóiroda, hogy bűncselekmény hiányában megszünteti a nyomozást, vagyis az iroda szerint biztosan nem az orvos a felelős.

Korábban vizsgálták a buszt üzemeltető Pizolit Kft.-t, hogy minden rendben volt-e műszakilag a járművel, de ebben az ügyben is megszüntették bűncselekmény hiányában a nyomozást.

A veronai bíróság korábban 12 év szabadságvesztésre ítélte a busz sofőrjét.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.07.23 18:26

Magyarországon kicsit túl sok az úgynevezett furcsa, vagy közfelháborodást kiváltó ítélet.
Például ez is, főleg, ha még ilyeneket olvas hozzá a zember:
A kiskunhalasi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy külföldit, aki illegálisan átalakított autóbuszt vezetett.
...a buszt vezető szerb férfit jogellenesen átalakított személyszállítást végző jármű vezetése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki, a közlekedési eszközt pedig lefoglalták. 2019. 03. 01.
cikk: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/uzemanyagot-csempeszett
--------------
Érdekes ugye?
Pedig annál a példánál még baleset sem volt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csodacsampi, 2020.07.23 16:00

Az,hogy plusz üzemanyagtartályokat szereltek be házilag,az természetesen megfelel a műszaki feltételeknek. A hangosabb személyautó az már nem ? Micsoda szélhámosság....... Valószínűleg nagy "nyalóka" lehet az üzemeltető...... polt-peti így elsikálja a dolgokat !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html