Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tárcavezető elmondása szerint az illetékes olasz ügyész kedden küldi ki az áldozatok eltemetésére vonatkozó engedélyeket annak az önkormányzatnak, amelyhez a balesetben érintett autópálya szakasz is tartozik.

A dokumentumok alapján állítja ki az önkormányzat a halotti anyakönyvi kivonatokat, ami alapján engedélyezik a holttestek kiadását és elszállítását.
A szükséges dokumentumok elkészülte után, lehet, hogy már csütörtökön, de inkább pénteken szállíthatják haza a holttesteket.

A miniszter elmondta azt is, a holttestek és a válságos állapotban lévő sérültek azonosítása befejeződött, és a külügyminisztérium munkatársai elkezdték felvenni a kapcsolatot a hozzátartozókkal; információi szerint az érintettek felével már tudtak beszélni.

Mindenesetre a telefonálást ma este addig nem hagyjuk abba, amíg minden hozzátartozóval nem tudtuk közölni az azonosítás eredményét - fűzte hozzá.

Orvosigazgató: hamarosan dönthetnek a műtétekről

A hét közepére dőlhet el, hogy szükségük lesz-e bőrátültetésre a veronai buszbaleset Honvédkórházban fekvő sérültjeinek - mondta Tamás Róbert, az MH Egészségügyi Központ-Honvédkórház orvosigazgatója hétfőn este az M1-en. Az orvosigazgató szerint a két áldozat a kórház plasztikai és égés sérülés osztályán fekszik, és csak az ápolás során lehet azt megállapítani, hogy szükség van-e műtétre. Ha úgy látják, hogy a beavatkozásra szükség van, akkor valószínűleg a saját bőrüket ültetik majd át a megégett területekre.

Az orvosigazgató beszámolt arról is, hogy a sérültekkel már a kezelésük kezdete óta pszichológusok is foglalkoznak. A veronai buszbaleset Honvédkórházban kezelt négy sérültje közül ketten hétfő délután elhagyták az intézményt - mondta. Azokról a sérültekről van szó, akik utoljára érkeztek a budapesti kórházba, egyikük koponyaalapi, másikuk csuklótörést szenvedett.

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.