Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Még tart a január 20-án, Verona mellett történt busztragédia okainak vizsgálata, gyanúsított továbbra sincs - tudta meg a lap.

A halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) által ismeretlen tettes ellen folytatott nyomozás határideje július 21. A nyomozás érdekeire tekintettel a magyar rendőrség az eljárásról nem ad bővebb tájékoztatást.

A lap szerint a veronai államügyészség nyomozásáról ellentmondásos hírek érkeztek. A magyar diplomáciát a nyomozás befejezéséről tájékoztatták, ám annak eredménye nem ismert. A helyi államügyész már április elejére megállapította, hogy a veronai sztráda megfelel a szabályoknak, így kizárták a konstrukciós hiba lehetőségét. Ugyanakkor az olasz törvényeknek megfelelően a műszaki vizsgálathoz a veronai államügyészség bevonta a nyomozásba Alberto Brenteganit, aki az érintett autópálya-szakaszért felelős mérnököt, valamint Gio­vanni Natale karbantartási igazgatót, vagyis vizsgálják az esetleges szerepüket.

A január 20-án a főleg budapesti középiskolásokat szállító autóbusz az A4-es autósztráda szalagkorlátjának, majd egy felüljáró pillérének csapódott, kigyulladt és felrobbant. A tragédiában tizenheten életüket vesztették, a tizennyolcadik áldozat Budapesten halt bele a sérüléseibe.