Veronai buszbaleset: újabb fordulat jön?

A 18 halálos áldozatot követelő januári, Veronánál történt buszbaleset miatt továbbra sincs gyanúsított, ám a hatóságok vizsgálják a buszsofőr és az autópálya-üzemeltető cég két vezetőjének szerepét a történtekben - írta a Magyar Idők.
Domokos László, 2017. június 10. szombat, 14:47
Fotó: MTI/EPA

Még tart a január 20-án, Verona mellett történt busztragédia okainak vizsgálata, gyanúsított továbbra sincs - tudta meg a lap.

A halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) által ismeretlen tettes ellen folytatott nyomozás határideje július 21. A nyomozás érdekeire tekintettel a magyar rendőrség az eljárásról nem ad bővebb tájékoztatást.

A lap szerint a veronai államügyészség nyomozásáról ellentmondásos hírek érkeztek. A magyar diplomáciát a nyomozás befejezéséről tájékoztatták, ám annak eredménye nem ismert. A helyi államügyész már április elejére megállapította, hogy a veronai sztráda megfelel a szabályoknak, így kizárták a konstrukciós hiba lehetőségét. Ugyanakkor az olasz törvényeknek megfelelően a műszaki vizsgálathoz a veronai államügyészség bevonta a nyomozásba Alberto Brenteganit, aki az érintett autópálya-szakaszért felelős mérnököt, valamint Gio­vanni Natale karbantartási igazgatót, vagyis vizsgálják az esetleges szerepüket.

A január 20-án a főleg budapesti középiskolásokat szállító autóbusz az A4-es autósztráda szalagkorlátjának, majd egy felüljáró pillérének csapódott, kigyulladt és felrobbant. A tragédiában tizenheten életüket vesztették, a tizennyolcadik áldozat Budapesten halt bele a sérüléseibe.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csakazigazat, 2017.06.10 15:29

A Pontosítás kedvéért ! -- A helyi államügyész már április elejére megállapította, hogy a veronai sztráda megfelel a szabályoknak, így kizárták a konstrukciós hiba lehetőségét. -- Kár firtatni az " autópálya felelősségét..." ,ha szakadék lett volna arrafelé,azt sem lehetne hibáztatni ! Ellenben az autóbuszvezető egészségi állapotát és az autóbusz műszaki állapotát,annál inkább érdemes lenne vizsgálni és vizsgálják is ! Itt már csak az a kérdés,hogy emberi -műszaki vagy mindkettő miatti hiba miatt történt e a tagtrédia !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html