Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csak a Neptun rendszert fejlesztő SDA Zrt. indult az EMMI háttérintézménye, az Educatio közbeszerzési eljárásán és meg is nyerte azt nettó 728 millió forintért. A tendert azért írták ki, hogy a "köznevelés a digitális korszakba lépjen", kiváltva a naplókat. A cél, hogy minden ügyintézés, ideértve a szülőkkel való kommunikációt is, egy rendszeren keresztül folyjon.

A Népszabadság értesülése szerint az Educatio azzal indokolta a verseny megkerülését, hogy a Neptun fejlesztője 2004-ben már átengedte a licenc-jogokat az államnak, azzal a kikötéssel, hogy nem módosíthatják azt.

A cég versenytársai azt nem értik, hogy miért kell egy már meglévő szoftvert átalakítani, mikor az Educatio eredetileg egy új, Kréta nevű program fejlesztésére különítette el a pénzt. Ráadásul a piacon vannak más programok is.

A lap szerint Fauszt Zoltán, az SDA tulajdonosának érdekeltségei más tendereken is jól szerepelnek. Fauszt azzal is jól taktikázott, hogy nemrég felvásárolta a @Napló programot, amellyel olyan szakértelmet is megvett, amely felgyorsít5a a Neptun fejlesztését. A cég a karbantartásért is külön számlázhat majd.