Veszélyes a közlekedés Közép-Magyarországon

Egyelőre senki ne induljon útnak Pest megyében, mivel a térséget hamarosan eléri az ónos eső, különösen a Zsámbéki-medencében lehetnek fennakadások - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője vasárnap kora délután az MTI-vel.
MTI, 2012. december 23. vasárnap, 15:03
Fotó: Napi.hu

Pécsi Norbert elmondta, hogy a társaság sószóró gépei közül a legtöbb - összesen 48 - most is Pest megyében dolgozik. Szentendre környékén a folyamatos hóesés miatt a csúszós főutakra több gépet is kivezényeltek, erőteljesen szórják a pilisi emelkedőket is, ahol több munkagép, egy korábbi baleset nyomán elrendelt útzár következtében, jó ideig várakozásra kényszerült - tette hozzá a szóvivő.

Közlése szerint a legtöbb gondot a Zsámbéki-medence síkosságmentesítése okozza, mert az ottani sajátos mikroklíma miatt a kiszórt anyag nem eléggé hatásos.

A Pest megyei közlekedési helyzetet Vác térségében a köd nehezíti, ráadásul az előrejelzések szerint rövid idő múlva ónos eső éri el Közép-Magyarországot, ennek gócpontja szintén a Zsámbéki-medencére tehető majd, így a munkagépeknek valószínűleg le kell állniuk.

A Magyar Közút arra kéri a Pest megyében élő, ott tartózkodó autósokat, hogy egyelőre ne induljanak útnak, a térségben közlekedőknek pedig a folyamatos tájékozódást ajánlják - tette hozzá Pécsi Norbert.

HOZZÁSZÓLÁSOK