Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A laboratóriumban vizsgált 19 kisjárműből 5 nem teljesítette az előírt követelményeket. A háromkerekű játékkerékpárokra jellemző hiba volt, hogy a mozgó alkatrészek között olyan rések, nyílások keletkeznek, amelyekbe játék közben a gyerekek ujjai becsípődhetnek. A játékrollerek esetében a kerekek voltak kisebbek az előírtnál, a kormányoszlop terhelés hatására összecsukódott. A lábbal hajtható kismotor, quad és gokart formájú járművek közül minden ellenőrzött termék megfelelt az előírásoknak.

A kisgyermekek biztonságát szem előtt tartva a laboratórium vizsgálta a gyermekgondozási eszközöket is. A 28 ellenőrzött termék közel felénél hiányosságok merültek fel. Az etetőszékek stabilitása nem volt megfelelő, oldalra vagy hátrafelé felborultak, egy esetben a fej beszorulásának lehetősége is fennállt.

A vizsgált termékek tételes listája itt olvasható.

A bébikompok elégtelen stabilitásuk vagy terhelhetőségük, a lépcsőről való leesés és az összecsukódás kockázata miatt bizonyultak balesetveszélyesnek. Az utazóágyak esetében többnyire a borulásveszéllyel volt probléma, valamint a matrac összecsukódásával, amely azért jelent fulladásveszélyt, mert alá kerülve a kisgyermek nem kap levegőt.

Az ITM akkreditált Mechanikai és Villamos Laboratóriumában rendszeresen vizsgálja a három év alatti kisgyermekek által gyakran használt eszközöket. A veszélyes termékek a balesetek megelőzése érdekében lekerülnek a polcokról.