Szerda estig a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Több helyen várható zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, északkeleten kisebb eséllyel alakul ki csapadék. A szelet élénk, néhol erős lökések kísérik, zivatar környezetében a szél viharossá fokozódhat. Késő estére 18 és 24 fok közé hűl le a levegő, míg hajnalban 13 és 19 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerda késő estig az ország északkeleti harmadában kis számban, másutt több helyen valószínű zivatar. A zivatarokat helyenként viharos (60-80 km/h) szél és kiemelten az ország délnyugati felében (előbb inkább a középső területeken, később inkább a délnyugati részeken) felhőszakadás (lokálisan > 30-40 mm) kísérheti, egy-egy helyen heves zivatar is kialakulhat > 90 km/h széllökés és/vagy jégeső (> 2 cm jégátmérő) kíséretében. Éjszaka elszórtan továbbra is valószínűek zivatarok, amelyeket néhol felhőszakadás (> 30 mm) kísérhet.

A riasztás a Dunántúl teljes területére, a Dél-Alföldre, valamint Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyék déli részére érvényes.

Csütörtökön erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett többnyire csak rövid napos időszakokra számíthatunk. Többfelé várható zápor, zivatar, néhol felhőszakadás is előfordul. A szél helyenként megélénkül, zivatar környezetében viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható.

Csütörtökön ismételten több helyen valószínű zivatar, legnagyobb számban a délutáni, esti órákban. A zivatarokat néhol felhőszakadás (> 30 mm) és egy-egy helyen 90 km/h feletti széllökés, illetve jégeső (2 cm feletti jégátmérővel) kísérheti.

A heves zivatar Nógrád és Komárom-Esztergom megye kivételével bárhol lecsaphat az OMSZ figyelmeztetése szerint.