Veszélyes tűzijátékot hívnak vissza - figyelmeztet a rendőrség

Több, forgalmazott tűzijáték és pirotechnikai eszköz nem felel meg a Pirotechnikai Irányelvben foglaltaknak és az európai szabványnak, balesetveszélyes, ezért megsemmisítik vagy visszahívják a piacról - figyelmeztet honlapján a rendőrség.
Szepesi Anita, 2018. február 2. péntek, 18:25
Fotó: Napi.hu

Az Európai Bizottság értesítése alapján néhány pirotechnikai termék használata balesetveszélyt okozhat. Az eszköz használatakor instabillá válhat, ezáltal a lövés iránya változhat, valamint a gyújtás és az elműködés közötti idő rövid, ezért az elműködtető személy égési sérüléseket szenvedhet - olvasható a rendőrség honlapján.

A hatóság megsemmisíti a Paketa márkájú, Bpata nevű, P2950 típusszámú kínai tűzijátékot, mert nem stabil, ezért a lövés iránya változhat, és a visszahulló alkatrészek égési sérüléseket okozhatnak. Szintén megsemmisítés vár a Secret gift nevű, CF1601 típusú, szintén Kínából származó tűzijátékra, amelynél túl rövid túl rövid idő telik el a gyújtás és az elindulás között, ezért égési sérüléseket okozhat használójának.

Visszahívják a piacról a Panda Feuerwerk márkájú, Panic nevű, GP3062 típusszámú tűzijátékot, mert a nem megfelelő működés miatt akkumulátora instabillá válik, ezáltal a lövés iránya változik. Égési sérüléseket és halláskárosodást is okozhat.

A termékek részletes leírása, képe itt található.

Képünk forrása: Police.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK