BUX

Veszélyhelyzetet hirdetett a kormány

A kormány a súlyos árvízhelyzetre való tekintettel 2006. április 18-án 17 órától elrendelte a veszélyhelyzetet Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyében a Hármas-Körös partvonala által érintett települések közigazgatási területére - áll a Kormányszóvivői Iroda közleményében.

NAPI Online, 2006. április 18. kedd, 17:24

Továbbra is hatályban van a 12 pontos Árvízvédelmi Cselekvési Program, amit április 4-i ülésén fogadott el a kormány a gyors és bürokráciamentes segítség érdekében. Az árvízi védekezésnek pénzügyi akadálya nincs, a védekezéshez szükséges emberi erőforrások biztosítottak.

A katasztrófák elleni védekezés irányításáról, szervezetéről és a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló törvény alapján halasztást nem tűrő esetben a Kormány rendeletei a közszolgálati műsorszórók útján is kihirdethetők. A (4) bekezdés értelmében a rendkívüli kihirdetéssel közzétett rendeletet a kihirdetés napján vagy az azt követő napon megjelenő országos és helyi napilapokban közzé kell tenni.

A veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló kormányrendelet az alábbiakban olvasható. A rendelet a Magyar Közlöny legközelebbi számában is meg fog jelenni.