Az MTI-hez szombat este eljuttatott veszélyjelzés szerint több megyében és a fővárosban a következő órákban is készülni kell - helyenként tartós - ónos esőre. Vasárnap reggelig az eső mellett északon még helyenként fagypont körüli hőmérséklet mellett ónos eső, az északi határvidéken kevés hó is várható.

A Dunántúli-középhegység középső és keleti részén, a Dunazug-hegységben, illetve az Északi-középhegységben helyenként kevéssel fagypont alatt alakul a hőmérséklet, de délnyugat felől fokozatos enyhülés valószínű. Ennek megfelelően ez utóbbi tájakon az esti, éjszakai intenzívebb csapadék eleinte még ónos eső formában valószínű. Az északi határvidéken (Heves-Borsodi-dombság, Borsod-Abaúj-Zemplén északi része, esetleg Nógrád északi része) néhány centiméter hó hullhat, majd éjszaka ezeken a tájakon is inkább ónos eső, eső várható.

Főként nyugaton, illetve a Dunántúli- és Északi-középhegységben, a Balaton térségében több helyen is sűrű ködre lehet számítani. Emiatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Vas és Zala megyére adtak ki figyelmeztetést vasárnapra.

Az ónos eső veszélye miatt a fővárosra és Pest megyére, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg vasárnapra már csak elsőfokú figyelmeztetést jeleznek.

Ezzel együtt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a sok eső miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 20 milliméter csapadék hullhat.

Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 Celsius-fok között alakul, ám délen, délkeleten hajnalban ennél melegebb lehet. A maximumhőmérséklet általában plusz 1-6 fok között várható, de délkeleten, délen 7-10 fokig is melegedhet a levegő.