Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint tartósan 25 Celsius-fok feletti hőmérséklet várható, és ezért másodfokú figyelmeztetést adták ki Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. Ugyancsak a hőség miatt Heves és Pest megyére, valamint a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az előrejelzés szerint kedden már többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik a déli, délkeleti szél, és zivatar idején a szél viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet általában 28 és 34 fok között alakul, de nyugaton kissé hűvösebb is lehet. A meteorológiai szolgálat arra is felhívta a figyelmet, hogy az UV-B sugárzás maximuma még kedden is elérheti a nagyon magas szintet.

Emellett viszont kedden az egész ország országban számítani lehet heves zivatarokra és felhőszakadásra is. A heves zivatarok miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyére adták ki a narancssárga, vagyis másodfokú, az ország többi területére az elsőfokú figyelmeztetést.

A felhőszakadás veszélye miatt Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Pest megyére, valamint Budapestre adták ki a másodfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken egy-egy zápor, vagy zivatar során akár 50 milliméternél is több eső hullhat. Az ország többi területén is számítani lehet arra, hogy rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék esik, ezért a többi megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Mint kiemelték: a zivatarokat várhatóan több helyen is kísérheti jelentős mennyiségű csapadék, viharos (70 kilométer/órát meghaladó) szél, illetve helyenként jégeső. Kiemelten az Alföld déli és a Dunántúl délkeleti részén a délután kialakuló intenzívebb zivatargócokhoz helyenként akár 90-100 kilométer/órát meghaladó szélrohamok és nagy méretű jég is társulhat. Kedd estétől, késő estétől nagyobb eséllyel a Tiszántúlon, északkeleten lehetnek zivatarok.