Veszélyjelzést adott ki az OMSZ - jég is eshet vasárnap

Vasárnap országszerte heves esőzések várhatók - adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Több helyen felhőszakadás várható, akár jég is eshet.
Domokos Erika, 2020. június 6. szombat, 18:23
Fotó: Pixabay

Az OMSZ MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Felhőszakadás miatt Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Baranya, Békés, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Vasárnap többfelé kell zivatarok kialakulására számítani a késő délelőtti óráktól, legnagyobb számban és eséllyel az ország középső felén. Több helyen felhőszakadás is várható akár 50 milliméternél is több esővel, de 2 centiméter körüli jég és viharos (60-80 kilométer/órás) széllökés is előfordulhat.

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet 12-17 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet 23-29 fok között alakul.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.06.07 09:44

Meddig hazudhatnak közpénzen ezek a dilettánsok?
Amióta rászoktak erre a riasztásos f@szságra, azóta csinálják a feszkót, s a törédeke sem jön be nekik.
Na, ez rémhírterjesztés. Riasztás valós alap nélkül. Az rémhír.
Nemrég vissza is vontak egy riasztást, annyira az ellenkezője történt, hogy talán elszégyellték magukat.
A qrmány mindig leépít, de ezek maradnak közpénzen. Szüntessék meg ezt az állást és a honvédség adja ki az előrejelzést.
Ha már úgyis a katonaság vett át mindent, akkor a meteorológiai feladatokat is azok lássák el.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tlg01, 2020.06.07 08:21

www.idokep.hu

ez legalább az aktuális valóságot mutatja
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html