Vészhelyzet a hétvégén - erre figyeljen az utakon!

A hőség miatt életbe lépett az a szabály, amely szerint vészhelyzetben az NFM vezetője felfüggesztheti a hétvégi kamionstopot.
Napi.hu, 2015. július 3. péntek, 11:37
Fotó: Napi.hu

A nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból július 4-én és 5-én korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon - közölte a fejlesztési tárca. Ezzel a járművezetők a vezetési és pihenőidő betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül teljesíthetik szállítási feladatukat, nem kell a nagy hőségben a kocsijukban, parkolókban várakozniuk. A kamionstop felfüggesztése lehetőséget ad akár arra is, hogy a nehéz tehergépjárművek az enyhébb esti, éjszakai órákban induljanak útnak.

A kamionstop főszabály szerint szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig lenne érvényben a hétvégén. Az országos tisztifőorvos azonban az érkező hőhullám miatt 3. fokozatú hőségriasztást rendelt el 2015. július 8-án éjfélig. A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását a nemzeti fejlesztési miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével veszélyhelyzetben átmenetileg felfüggesztheti - fogalmaz a közlemény.


HOZZÁSZÓLÁSOK