Veszprém 50 milliárdot, az egyház 40 milliárdot kap a kormánytól

Ötven milliárd forintos kormányzati támogatásból gazdálkodhat a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program (EKF), az infrastrukturális fejlesztések mellett ebből valósulnak meg a rendezvénysorozat programjai is - jelentette be Navracsics Tibor, a program kormánybiztosa.
Domokos Erika, 2020. augusztus 6. csütörtök, 18:08
Fotó: MTI Fotó / Vasvári Tamás

Az EKF-programra szánt 50 milliárdos támogatáson kívül a Veszprémi Főegyházmegye is támogatásban részesül, az érsekség épületei 40 milliárd forintból újulhatnak meg - közölte Navracsics Tibor.

A kormánybiztos szerint az Európai Unió támogatása jelképes, alapvetően nemzeti forrásból valósul meg a programsorozat, emellett az unió a tagállamokra, azon belül a térségre és a városra bízza azt, hogy milyen beruházásokat és programokat valósít meg.

Porga Gyula, Veszprém fideszes polgármestere azt mondta, hogy a gazdag történelmi múlt, a pezsgő kulturális jelen és a pályázatban megfogalmazott ambiciózus jövőkép a program sikerének záloga. Szavai szerint az Európa Kulturális Fővárosa cím viselése jó lehetőséget ad a közösség, a város és a térség fejlesztésére - írja az MTI.

Porga szerint nem pusztán Veszprém, hanem a Bakony-Balaton térségének egésze szempontjából jelentős lépésekben gondolkodnak. Nem szabad túlzásba vinni az infrastrukturális fejlesztéseket, számolni kell az építmények fenntartási költségével is - tette hozzá a polgármester. Egyebek mellett megújulnak jelenleg funkció nélküli, üresen álló épületek, megszépül a vasútállomás és környéke.

Udvardy György, a Veszprémi Főegyházmegye érseke elmondta, hogy megújulnak a veszprémi várban lévő érseki épületegyüttesek, egységes szemléletben születnek újjá a város történelmi, kulturális, hitéleti létesítményei. Többek között megújul két kápolna, kiállítási teret hoznak létre és zarándokszállást és szállodát alakítanak ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Remete53, 2020.08.07 12:00

@Darabont1453: Te büdös bogár, miért irigyled a Királynék városától a támogatást, amivel méltóan akarnak az EKF-ben részt venni?
A te buzgalmad amivel itt fikázol kifizetendő?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2020.08.07 10:37

Nem hiába prédikálnak olyan elszántan a szoknyás agglegények a vajda és bűnbandája mellett. Kifizetődő ez a buzgalom.

A pénz az Isten. Jézus minden nap sírógörcsöt kap amikor letekint és azt látja, hogy ezek rá hivatkozva mit művelnek....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html