Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ikotity István, az LMP képviselője a Magyar Művészeti Akadémia Andrássy úti ingatlanvásárlását illette kritikával, a párt által kikért adás-vételi szerződés szerint ugyanis a köztestület 6,7 millió euróért vásárolt romos, lepusztult épületegyüttest, az egykori MUOSZ-székházat.

Rétvári Bence államtitkár válaszában hangsúlyozta, hogy a vásárlással a romos műemléki épület ismét funkciót kaphat, a jelenleg az akadémia által bérelt Vörösmarty téri Kristály-ház ugyanis drága és nem is nyújt elegendő helyet a köztestületnek, ahogy a felújított Vigadó sem.

Szászfalvi László a KDNP képviselője szerint erkölcstelen és elfogadhatatlan, hogy a baloldali pártok saját politikájuk érdekében használják fel a szegénység helyzetét, miközben e pártok nem tettek semmit e rétegek felzárkóztatásáért.

Rétvári Bence államtitkár a szegénység visszaszorítását a foglalkoztatás politikáján keresztül látta megoldhatónak, így a munkahely-teremtést nevezte a legfontosabb szegénység elleni intézkedésnek, amelyben a kormány - a politikus szerint - igen jól teljesített.

A jobbikos Mirkóczky Ádám ismét az Országos Roma Önkormányzat Híd a munka világába elnevezésű, uniós támogatással kezdett programoját kritizálta, ahogy már múlt héten is, Rétvári Bence azonban megkérte a képviselőt, hogy saját szemével bizonyosodjon meg a program eredményeiről az érintett településeken.

Tóbiás József, az MSZP frakcióvezetője úgy látta, hogy a Kész Zoltán, a veszprémi időközi országgyűlési választás nyertesének győzelmét úgy értelmezte, hogy a Fidesz legyőzhető, a kétharmad lebontható, ám ehhez kellett az MSZP hozzáállása is, mert a párt a jelölt mögé állt.

L. Simon László államtitkár válaszában gratulált Kész Zoltánnak és megköszönte a kormánypártok aktivistáinak munkáját, és hangsúlyozta, hogy a többször bírált választójogi rendszerrel semmi gond nincs. A politikus hozzátette: a kormánypártok le fogják vonni a következtetést, de nem is a szocialista párt vagy a jobbik nyerte meg a hétvégi választást.

Kósa Lajos a Fidesz alelnöke szintén gratulált a nyertesnek, majd aláhúzta, hogy az eredményekből világosan látszik, hogy a baloldali pártok által támogatott jelölt nagyjából annyi szavazatot kapott, mint a tavaly tavaszi országgyűlési választáson, a kormánypártok viszont elvesztették szavazóik felét, hisz nem tudták mozgósítani szimpatizánsaikat. A kormány részéről senki nem kívánt reagálni a képviselő hozzászólására.