Veszprém és szegénység is terítéken a Házban

A művészeti akadémia ingatlanvásárlása és a szegénység visszaszorítása is szóba került a veszprémi időközi országgyűlési választás eredménye mellett az Országgyűlés napirend előtti felszólalásai között - írja az Inforadio.hu.
Inforádió, 2015. február 23. hétfő, 15:44
Fotó: Napi.hu

Ikotity István, az LMP képviselője a Magyar Művészeti Akadémia Andrássy úti ingatlanvásárlását illette kritikával, a párt által kikért adás-vételi szerződés szerint ugyanis a köztestület 6,7 millió euróért vásárolt romos, lepusztult épületegyüttest, az egykori MUOSZ-székházat.

Rétvári Bence államtitkár válaszában hangsúlyozta, hogy a vásárlással a romos műemléki épület ismét funkciót kaphat, a jelenleg az akadémia által bérelt Vörösmarty téri Kristály-ház ugyanis drága és nem is nyújt elegendő helyet a köztestületnek, ahogy a felújított Vigadó sem.

Szászfalvi László a KDNP képviselője szerint erkölcstelen és elfogadhatatlan, hogy a baloldali pártok saját politikájuk érdekében használják fel a szegénység helyzetét, miközben e pártok nem tettek semmit e rétegek felzárkóztatásáért.

Rétvári Bence államtitkár a szegénység visszaszorítását a foglalkoztatás politikáján keresztül látta megoldhatónak, így a munkahely-teremtést nevezte a legfontosabb szegénység elleni intézkedésnek, amelyben a kormány - a politikus szerint - igen jól teljesített.

A jobbikos Mirkóczky Ádám ismét az Országos Roma Önkormányzat Híd a munka világába elnevezésű, uniós támogatással kezdett programoját kritizálta, ahogy már múlt héten is, Rétvári Bence azonban megkérte a képviselőt, hogy saját szemével bizonyosodjon meg a program eredményeiről az érintett településeken.

Tóbiás József, az MSZP frakcióvezetője úgy látta, hogy a Kész Zoltán, a veszprémi időközi országgyűlési választás nyertesének győzelmét úgy értelmezte, hogy a Fidesz legyőzhető, a kétharmad lebontható, ám ehhez kellett az MSZP hozzáállása is, mert a párt a jelölt mögé állt.

L. Simon László államtitkár válaszában gratulált Kész Zoltánnak és megköszönte a kormánypártok aktivistáinak munkáját, és hangsúlyozta, hogy a többször bírált választójogi rendszerrel semmi gond nincs. A politikus hozzátette: a kormánypártok le fogják vonni a következtetést, de nem is a szocialista párt vagy a jobbik nyerte meg a hétvégi választást.

Kósa Lajos a Fidesz alelnöke szintén gratulált a nyertesnek, majd aláhúzta, hogy az eredményekből világosan látszik, hogy a baloldali pártok által támogatott jelölt nagyjából annyi szavazatot kapott, mint a tavaly tavaszi országgyűlési választáson, a kormánypártok viszont elvesztették szavazóik felét, hisz nem tudták mozgósítani szimpatizánsaikat. A kormány részéről senki nem kívánt reagálni a képviselő hozzászólására.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Tibi27, 2015.02.24 12:09

Kósa: "(Kész Zoltán)annyi szavazatot kapott, mint a tavaly tavaszi országgyűlési választáson, a kormánypártok viszont elvesztették szavazóik felét, hisz nem tudták mozgósítani szimpatizánsaikat."

Hmmm. És ezt miből vonták le? Átnézték a listát, hogy kik mentek el, kik nem, és hiányoztak a korábban az ő adatbázisukban szereplő, fideszt támogató polgárok? Ha van ilyen lista, akkor az aggályos.
Ha meg nincs, akkor honnét veszik, hogy így volt?
Az nem lehet, hogy úgy veszítettek el szavazókat, hogy ők is Kész Zoltánra szavaztak a fideszes jelölt helyett?

Szvsz bőven lehetett volt-fideszes szavazó, aki büntiből lazán átszavazott a független (bár baloldal által is támogatott) jelöltre. Szóval ez a "nem tudták mozgósítani" habi duma, magukat próbálják nyugtatni a csúnya vereségért.

Sic transit gloria mundi!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html