Veszprémi uzsorást fogtak el

Jogosulatlan pénzügyi tevékenységet folytató veszprémi férfi letartóztatását indítványozta a Veszprémi Járási Ügyészség a Veszprémi Járásbíróságon - adta hírül a főügyészség.
Domokos László, 2020. január 17. péntek, 15:17
Fotó: Pixabay - Képünk illusztráció.

A megalapozott gyanú szerint az 59 éves férfi a tavalyi évben engedély nélkül, havi kamat ellenében rendszeresen hosszabb tartamú pénzkölcsönöket nyújtott több személynek. Ezt a tevékenységet 2020-ban is folytatta, az adatok szerint jelenleg is vannak kintlévőségei.

A nyomozás adatai szerint a férfi az elmúlt években szja-bevallást nem nyújtott be, legális jövedelemszerzési forrása nem ismert, ennek ellenére igen jelentős értékű, 200 millió forintot meghaladó készpénzt, illetve ékszereket, értékes karórákat foglaltak le a lakásán a nyomozók.

Az ügyészség a bizonyítás megnehezítése, illetve - a kintlévő tartozásokra figyelemmel - a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának elrendelésére.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és a gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte. A végzés ellen a terhelt és védője is fellebbezett, így az nem végleges - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK