Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Központi Nyomozó Főügyészség eljárást folytat hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt. Az eljárás adatai szerint a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) egyes pályázatai kapcsán felmerült, hogy a pályázatokkal összefüggésben különböző személyek bűncselekményeket követtek el - olvasható a közleményben.

A nyomozás során Boldog István fideszes országgyűlési képviselő érintettsége is felmerült. Az eljárás adatai szerint Boldog István országgyűlési képviselő a cselekményekben oly módon vett részt, hogy a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélt, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta Boldog István országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. A büntetőeljárás Boldog Istvánnal szembeni lefolytatására a mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség - írta az ügyészség.

Vádemelés Varju Lászlóval szemben

A Központi Nyomozó Főügyészség választás rendje elleni bűntett és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Varju László DK-s országgyűlési képviselővel szemben a Fővárosi Törvényszéken - közölte a főügyészség. A képviselő mentelmi jogát - a legfőbb ügyész indítványára - az Országgyűlés 2019. november 4-én felfüggesztette. Az ügyészség ezt követően Varjú Lászlót gyanúsítottként hallgatta ki, aki tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését.  Varju Lászlót a köztelevízós Az ügyészség választás rendje elleni bűntett, súlyos testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt emeltek ellene vádat a Fővárosi Törvényszéken.