Veszteségrendezés a Pannonplast leányánál

A Pannonplast veszteségrendezés címén 675 millió forinttal 36 millió forintra szállította le a 100 százalékos tulajdonában lévő Pannonplast Műszaki Műanyagok Termelő Zrt. (PMM) jegyzett tőkéjét.
NAPI Online, 2007. szeptember 9. vasárnap, 09:57
Fotó:

A ma már főleg vagyonkezeléssel és befektetéssel foglalkozó Pannonplast az idén tavasszal eladta a műszaki műanyaggyártásban lévő utolsó, kisebbségi részesedését. Ezt követően a PMM nemrégiben több mint félmilliárd forintért, közel 100 millió forintos nyereséggel értékesítette a korábbi budapesti műszaki műanyaggyár ingatlanát - idézi a Cégközlöny legfrissebb számát az MTI Eco.

A Pannonplast Műszaki Műanyagok Zrt.-t 2004-ben a társaságcsoport reorganizációjának egyik fontos lépéseként alapították a korábbi Moldin-cégek összevonásával és 2006-ban lényegében már csak egy, a Pannonplast kisebbségi tulajdonában lévő társaság végzett ilyen tevékenységet. A műszaki műanyagok üzletág, ami a PMM mellett a szerszámkészítő Dexter Kft.-t jelentette, a 2005. évet 1,135 milliárd forint üzemi veszteséggel zárta, az árbevétele pedig 4,911 milliárd forint volt. Egy évvel korábban a veszteség elérte az 1,661 milliárd forintot, az árbevétel pedig 6,899 milliárd forintot tett ki.
 

HOZZÁSZÓLÁSOK