Vezéráldozat Budapesten - következménye lesz a botránynak

A kormánypárti politikusoknál is kiverte a biztosítékot a BKK internetes jegyértékesítő rendszere körüli botrány, ezért rábírhatják a főpolgármestert, hogy menessze a vállalat vezérigazgatóját.
Komócsin Sándor, 2017. augusztus 14. hétfő, 09:00
Fotó: Napi.hu

Biztosra vehető, hogy leváltják a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatóját, Daróczi Kálmánt - tudta meg a Népszava kormánypárti forrásokból. A dolgot némileg bonyolultabbá teszi, hogy a vállalat a főváros tulajdona, ezért Tarlós István főpolgármester rúghatja ki a cég vezetőjét.

A BKK botrányos online értékesítési rendszere a Fővárosi Közgyűlés augusztusi ülésén kerülhet napirendre - mondták a napilap informátorai -, akár már ezen bejelenthetik, hogy Daróczit érdemei elismerése mellett más beosztásba helyezik.

Tarlós az igen kínos ügy után még kiállt Daróczi mellett, ám a Népszava városházi forrásai emlékeztetnek arra, hogy egyszer már összezördültek. Két éve a Blikk írta meg, hogy a BKK wellness-szállodában tart csapatépítő tréninget, amit a főpolgármester kifogásolt.

A Magyar Idők BKK-s dokumentumokra hivatkozva azt írta, hogy a vállalat egy hónappal az indulás előtt több száz hibát jelzett a T-Sysmesnek, amely az internetes jegyeladási rendszert szállította. A Népszava úgy tudja, hogy ezeket a gondokat a rendszer felhasználói szemléletű tesztjén észlelték.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2017.08.14 11:32

nem áldozat, hanem mártír lesz, mikor legfelső szintről nyomást gyakorolnak, hogy vegye át az adott rendszert, ami a Tcom is rosszul tesztelt, hol van itt a vezérigazgató felelőssége?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

waszabi, 2017.08.14 09:36

Nem Daróczy, hanem Dabóczi.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html