Vezéráldozatra készül Orbán?

Fogy a levegő Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter körül, hamarosan napirendre kerül a leváltása - írja piaci forrásokra hivatkozva a Magyar Nemzet hétfői száma.
MTI-Eco, 2010. október 4. hétfő, 08:49
Fotó:

A szakminiszter körüli zavarok egyik fő oka az lehet, hogy Matolcsy Györgynek mostanáig nem sikerült elindítania a tárca zökkenőmentes működését, emiatt egyre több konfliktusa támad a kormány tagjaival - közli a polgári napilap.

A Magyar Nemzet kérdésére Török Zoltán, a Raiffeisen elemzője azt mondta, hogy nem kommunikációs tévedései miatt, hanem szakmai alapon cserélhetik le a nemzetgazdasági minisztert.

Orbán Viktor miniszterelnök nemrég az MTV Este című műsorban cáfolta, hogy a kormányátalakításra vonatkozó pletykák igazak lennének. Erről bővebben itt olvashat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

vad007, 2010.10.04 17:14

Afféle "meg nem értett zseni" benyomását kelteni nem igazán bonyolult dolog: egyszerűen váratlan ostobaságokkal kell előállni, logikátlan indoklást fűzve hozzá, és persze a világért sem szabad szót ejteni a várt eredményről (így tág tere nyílik az utólagos magyarázkodásnak). Matolcsy úr ebben a vonatkozásban tényleg kiválóan teljesít.
Elismert szakembernek lenni már más tészta. Legalább néhány húzásnak illene bejönni, ha már pozícióba helyezte jó sorsa az illetőt. Matolcsy úr ilyesmivel egyelőre adós. Persze, csak ha a nagy ívű, messzi távolba mutató, minden alapot nélkülöző víziókat, a gazdaságpolitika hiányát és a kézzelfogható káoszt nem soroljuk ide.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2010.10.04 09:57

Azzal szerintem mindenki egyetért, hogy nemzetgazdasági miniszteri pozicióra Hernádi, Csányi kategóriáju, lehetőleg a reálgazdaságban már konkrét és pozitiv erdeményeket felvonultató pozitív referenciákkal sztár managert vagy sikeres üzletembert kell tenni, az viszont feltehetően megosztja a vélekedőket, hogy vajon Matolcsy ebbe a kategóriába esik, vagy inkább egy kiváló elméleti szakember zseniális ötletekkel , ami viszont lehet hogy inkább egy egyetemi professzori státus betöltésére tenné őt inkább alkalmassá. persze ki tudja ??? Hisz senki nem lát a kártyalapok mögé....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html