Vidéki lapoknál kampányol Gyurcsány

A száz lépés programját ismertette tizennégy, vidéken megjelenő napilap szombati számában a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Véleménye szerint hamarosan még a nyugdíj is emelkedhet.
Madarász János, 2005. május 21. szombat, 14:10
Fotó:

A hirado.hu tudósítása szerint Gyurcsány hangsúlyozta: a száz lépés arról szól, hogy mindenkinek megérje dolgozni, tisztán és tisztességesen. A kiskapuk bezárása, a közterhek viselésének megkövetelése, az új program a kisembert védi, mert a munkaadókat arra készteti, hogy gondoskodjanak a dolgozóikról. A miniszterelnök szerint a jövő év kezdetétől már érezhetővé válik a 100 lépés program hatása. Igazságosabb családtámogatási rendszer lép életbe, aki több mint tíz éve ment nyugdíjba, annak emelkedhet a nyugdíja.


Gyurcsány Ferenc kiemelte, hogy a program több eleme szól a vidékről, mely nem csak a mezőgazdaságot jelenti, hanem "a lakás, munkahely, közlekedés, szállítás, infrastruktúra és a turizmus kérdése is". A munkahelyteremtéssel kapcsolatban a miniszterelnök megjegyezte, hogy a piacgazdaságban nem a kormány teremt munkahelyeket, hanem a befektetők. A miniszterelnök reményt keltőnek nevezte kormánya nyolc hónapi tevékenységét. Sikerként értékelte, hogy az elmúlt nyolc hónapban sikerült visszaadni sokak számára azt a hitet, hogy az ország megváltoztatható.

HOZZÁSZÓLÁSOK