Videótolmács-szolgáltatást indít az MNB

Videótolmács-szolgáltatást indít december 1-től a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével (SINOSZ) együttműködve a hallássérült ügyfelek egyenlő esélyeinek megteremtésére, illetve szintén e naptól kezdve a jegybank ingyenes zöld hívószámon fogadja az ügyfelek hívásait telefonos ügyfélszolgálatán - közölte az MNB.
MTI, 2016. november 24. csütörtök, 10:33
Fotó: Napi.hu

A videótolmács-szolgáltatáshoz előzetes időpontfoglalás nélkül, azonnal, valós időben hívható jelnyelv tolmácsok segítik a kommunikáció akadálymentesítését. A jelnyelvet nem ismerő hallássérült ügyfeleknek írásban nyújt segítséget a szolgáltatás.

A jegybank a szolgáltatás bevezetésével kívánja felhívni a figyelmet az esélyegyenlőséget előmozdító bánásmódra és a társadalmi felelősségvállalásra.

A kommunikáció akadálymentesítése révén nem csupán a panaszkezelés válik gördülékennyé, hanem nőhet a hallássérült ügyfelek pénzügyi tájékozottsága, tudatossága is.

Az MNB arról is tájékoztatott, hogy szintén december 1-től a jegybank, illetve a Pénzügyi Békéltető Testület telefonos ügyfélszolgálatának hívószáma ingyenesen hívható 80-as zöld számmá változik.

HOZZÁSZÓLÁSOK