Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A tiroli tartományi bűnügyi hivatal befektetési csalás elkövetése miatt folytat nyomozást B. Markus Hermann 37 éves osztrák állampolgár ellen - közölte az ORFK. A gyanúsítottat szeptember 29-én fogta el a IV. kerületi rendőrkapitányság, az ellene kibocsátott osztrák európai elfogatóparancs alapján. Két társa még szabadlábon van - ők Emil Vogt és Dr. David Radack néven mutatkoztak be.

A hivatal tájékoztatása szerint a gyanúsított több sértettnek hitel megszerzését ígérte, melynek fejében eddig összesen 140 ezer eurót vett át, azonban egy esetben sem teljesítette kötelezettségét. A férfi az „üzletekhez” a lichtensteini „IBEX” cég levélpapírját és fejlécét használta fel jogosulatlanul, továbbá a drezdai OFL-Leasing cég munkatársának, közvetítőjének adta ki magát.

A pénz átadását többnyire Magyarországon szervezték meg, így feltételezhető, hogy az ügyben több magyar sértett is van.

A gyanúsítottak személyleírása itt található.

Az Interpol Magyar Nemzeti Iroda kéri, hogy aki a fantomképeken látható férfiakat felismeri, tartózkodási helyükkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, illetve sérelmére hasonló módon bűncselekményt követtek el, hívja a 443-5557 telefonszámot, vagy tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.