Vigyázzon, érvénytelenné vált a biztosítása

Nem érvényesek a megkötött utasbiztosítások, miután a kormány, illetve a konzuli szolgálat lényegében a világ összes országát az utazásra nem javasolt térségek közé sorolta.
Rácz Gergő, 2020. szeptember 2. szerda, 14:22
Fotó: Getty Images

Ebből az következik, hogy ha külföldi utazás során egy magyar állampolgár az ezen a listán szereplő országokba érkezik, akkor az utasbiztosítás ott nem lesz érvényes, ezen országokra az utasbiztosítás területi hatálya nem terjed ki - hívja fel a figyelmet a korlátozás eddig nem ismert következményére a tepenzed.hu biztosítási portál.

"Hiába ingázik valaki csak Ausztriába, hiába csak egy esküvőre ugrik át Pozsonyba vagy üzleti útra bárhová és hiába köt meg egy utasbiztosítást, az nem lesz érvényes. Még akkor sem, ha korábban megkötötte (akár éves, bérlet-jellegű biztosítást), de most indul, mert a feltételek szerint az számít, hogy az adott térségbe belépéskor az adott térségre volt-e korlátozás a Konzuli Szolgálat honlapján." - idézi a portalt a 24.hu.

Tehát ha szeptember 1. Ausztriában virradt rá az emberre és legkésőbb előző nap belépett az országba, a biztosítás érvényes, amíg haza nem jön vagy nem hagyja el Ausztriát. De ha hazajön és visszautazik, akkor onnantól kezdve hatályát veszti az utasbiztosítás. Nem csak akkor nem veheti igénybe, ha Covid-os lesz, de akkor sem, ha eltöri a lábát, ellopják a poggyászát vagy infarktust kap.

HOZZÁSZÓLÁSOK