Vigyázzon a megnyerő modorú pénzügyi tanácsadókkal!

Hatvankét rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat egy szolnoki férfi ellen a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség, több mint 381 millió forinthoz jutott.
Domokos Erika, 2017. március 24. péntek, 15:03
Fotó: Napi.hu

Az ügyészség börtönben letöltendő szabadságvesztés és vagyonelkobzás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A főügyészség azt írta: a megnyerő modorú férfi 2007 és 2015 között pénzügyi tanácsadóként kötött ismeretségeket a többségükben Jász-Nagykun-Szolnok vagy Pest megyében, illetve a fővárosban lakó sértettekkel. A sértettek a megtakarításaikat kedvező befektetési lehetőség, magas kamat, illetve jelentős hozam reményében bízták rá.

A vádlottnak azonban már a megállapodások létrejöttekor sem állt szándékában a vállalt kötelezettségeit teljesíteni, hiszen nem volt reális lehetősége ígéreteinek beváltására.

A rászedett emberektől kicsalt pénz 500 ezer és 42 millió forint között volt.

A csaló 62 sértett megkárosításával több mint 381 millió forinthoz jutott. A kárból valamivel több mint 116 millió forint térült meg.

A vádlott az eljárás megindulása után külföldre szökött, nemzetközi elfogatóparancs alapján Németországban kapták el - írta az inforadio.hu a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségre hivatkozva.

HOZZÁSZÓLÁSOK