Vigyázzon, ha Görögországba utazik! - figyelmeztet a Külügyminisztérium

Az elmúlt napokban több robbantást hajtottak végre a görög fővárosban, ezért a Külügyminisztérium konzuli szolgálata arra kéri a dél-európai országba készülő magyar állampolgárokat, hogy folyamatosan tájékozódjanak az aktuális hírekről.
MTI, 2013. január 15. kedd, 14:10
Fotó: Napi.hu

A konzuli szolgálat honlapján emlékeztetnek arra, hogy a múlt hét végétől több robbantássorozatot hajtottak végre Athénban újságírók, politikai pártok székházai, valamint bankfiókok ellen. A támadások turisták, külföldiek által gyakran látogatott helyeket nem érintettek, a házilag készített robbanószerkezetek személyi sérülést egyetlen esetben sem okoztak - idézték fel.

Bár az Athénban tartózkodó turisták és magyar állampolgárok biztonsága nincs veszélyben, minden Görögországba utazónak azt javasolják, hogy folyamatosan tájékozódjon az aktuális hírekről. Az országban tapasztalható elégedetlenségi-hullám miatt - elsősorban a nagyvárosokban - továbbra is bármikor számítani lehet tömegmegmozdulásokra, tüntetésekre, ezeket mindenképpen érdemes elkerülni - közölte a konzuli szolgálat.

Pénteken öt neves görög újságíró lakásánál követtek el robbantásos merényletet ismeretlen tettesek. Rendőrségi források szerint kisebb propángázpalackot tartalmazó, házi készítésű robbanószerkezetet használtak a főváros különböző pontjain, a jelek szerint összehangolt akciókról volt szó. Senki nem sérült meg és komoly anyagi károk sem keletkeztek. Hétfőn pedig ismeretlenek többször rálőttek a kormányzó Új Demokrácia párt athéni székházára. Az incidensben senkinek sem esett baja, de kisebb károk keletkeztek az épületben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.01.15 14:24

Aki a Mátrix oldalán "harcol" ,az bajba kerülhet ......,végre..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

WASP, 2013.01.15 14:18

Ugyan már, ezek csak a szilveszterről megmaradt petárdák, amiket gyerekek most elhasználnak...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html