Vigyázzunk az új aukciós oldalakkal

Néhány év késés után már itthon is hódítanak az új típusú online aukciók, amelyeken látszólag a bolti ár töredékéért vásárolhatunk, azonban vigyázni kell: ezek az oldalak díjat számítanak fel a licitálásért, amivel bőven behozzák az árat - írja a keddi Világgazdaság.
NAPI, 2010. március 2. kedd, 08:12
Fotó:

A fruli.hu, speeno.net, vagy az immár itthon is elérhető bidrivals.com oldalakon hiába kelnek el a termékek az eredeti ár 5-15 százalékáért: a licitálásért általában 90-140 forintot kell fizetni.

A portálok nyereségessége így azon múlik, hogy milyen alacsonyan határozzák meg a licitlépcsőt. A bidrivals esetében 2,7 forint, így egy termék eladása akár ötszörös hasznot is hozhat. Ugyanakkor általában lehetőség van arra is, hogy a vevő a megtett licitek összértékét számításba véve a hivatalos áron vásárolja meg a terméket.

Bár gyakran érkeznek panaszok a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséghez az ilyen honlapok miatt, a szervezet még nem indított átfogó vizsgálatot - idézi Kathi Attila szóvivőt a Világgazdaság. Kathi szerint fontos kérdés, hogy megfelelően tájékoztatják-e a felhasználókat a licitek áráról, illetve arról, hog sikertelen licit esetén ezeket elvesztik.

HOZZÁSZÓLÁSOK