Lecsapott a vihar - több vonalon nem jár a vonat

Rövid idő alatt több mint hatvan helyszínre riasztották a katasztrófavédelem egységeit a viharkárok miatt Budapesten és Pest megyében.
Szepesi Anita, 2020. augusztus 29. szombat, 19:59
Fotó: Getty Images

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, Mukics Dániel az MTI-nek elmondta: hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék érkezett szombat késő délután Budapest és Pest megye térsége fölé. Több riasztást kaptak Újpestről, Zuglóból és Gödről is.

A katasztrófavédelem hivatásos, önkormányzati és önkéntes egységeit leszakadt faágak eltávolításához és vízzel elöntött pincehelyiségek kiszivattyúzásához riasztották.

A viharos időben fa dőlt a vasúti pályára, ezért Dunakeszi és Göd, valamint Vácrátót és Vác között szünetel a vonatközlekedés - tájékoztatott szombaton kora este a Mávinform. A MÁV-Start pótlóbuszokat rendelt az utasok elszállításához. A Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon késésekre kell készülni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint zivatarveszély miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megyében másodfokú, Budapesten, Pest, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Nyugati, 2020.08.30 00:24

Miért nem tud egy tisztességes vihar jönni ami elmosna ezt a mocskos bálliberalis gocpontot. Csájarocsoge tisztességesebb fovaros lenne.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html