Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, Mukics Dániel az MTI-nek elmondta: hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék érkezett szombat késő délután Budapest és Pest megye térsége fölé. Több riasztást kaptak Újpestről, Zuglóból és Gödről is.

A katasztrófavédelem hivatásos, önkormányzati és önkéntes egységeit leszakadt faágak eltávolításához és vízzel elöntött pincehelyiségek kiszivattyúzásához riasztották.

A viharos időben fa dőlt a vasúti pályára, ezért Dunakeszi és Göd, valamint Vácrátót és Vác között szünetel a vonatközlekedés - tájékoztatott szombaton kora este a Mávinform. A MÁV-Start pótlóbuszokat rendelt az utasok elszállításához. A Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon késésekre kell készülni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint zivatarveszély miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megyében másodfokú, Budapesten, Pest, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.