A Pénzügyminisztérium új épületének átépített várbeli épület állványzatának egy részét ledöntötte az erős szél hétfőn délután 5 után. Az állványzat fém járólapjai közül több is a járdára zuhant a Hilton szálló felőli oldalon, csak a szerencsén múlott, hogy nem járt akkor arra senki - írja a portál.

A minisztérium egy nappal későbbi közleményében így reagált: December 23-án a késő délutáni órákban az orkán erejű szél megbontotta a felújítás alatt álló Szentháromság tér 6. szám alatti épület állványzatát. Személyi sérülés nem történt. A kármentesítés este 9 órára befejeződött, a kivitelező szakemberei a megsérült állványelemeket és takaróhálókat visszabontották, az állványzatot megerősítették, stabilizálták. A környék forgalmi rendje helyreállt. A beruházó PM Tér6 Nonprofit Kft. vizsgálja, hogy a kivitelező cég az állvány felépítését szakszerűen végezte-e, illetve, hogy az állványzat minden szempontból megfelelt-e a vonatkozó műszaki előírásoknak - írta közleményében a hivatal.

Az erős szél miatt országszerte 140 alkalommal kellett beavatkozni a tűzoltóknak, a legtöbb riasztást Budapesten, Pest, Veszprém és Somogy megyében kapták.

V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester a Facebookon azt írja, bízik benne, hogy a műszaki vizsgálatok választ adnak arra, hogyan eshetett le az állvány felső része.