Vihar, tomboló szél szakíthatja meg a meleget - előrejelzés

Csütörtökön napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. Helyenként, elsősorban a Dunántúlon és a középső országrészben fordulhat elő zápor, zivatar a nap második felében. Megélénkül a nyugati, délnyugati szél. Zivatarok idején átmenetileg viharos széllökésekre is számítani kell.
K. Kiss Gergely, 2017. június 22. csütörtök, 10:52
Fotó: Napi.hu

Csütörtökön a déli óráktól estig a Dunántúl középső és déli részén, valamint a Duna-Tisza köze déli felén van esély elszórtan helyi zivatarok kialakulására. Ezeket átmenetileg viharos széllökések, kisebb méretű jég és felhőszakadás kísérheti ugyan, de heves, károkozó események valószínűleg nem lesznek - adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 30 és 35 fok között valószínű. Késő estére 19 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken viszont a nap második felében többfelé valószínű heves zivatar az országban. Délután elsősorban az északkeleti megyékben és a Dunántúl középső és déli részén, később a déli országrészben tombolhatnak igen heves zivatarok, melyeket a felhőszakadás mellett károkozó szél (>100 km/h) kísérhet, és akár több centiméteres jégszemek is hullhatnak belőlük kisebb körzetekben.

Ma az ország nyugati, délnyugati felén, holnap már másutt is 25-26 fok körül alakul a napi középhőmérséklet. Holnap északnyugaton már a 27 fokot is több helyen elérheti.

HOZZÁSZÓLÁSOK