Az események felszámolásában mintegy nyolcvan hivatásos, tíz önkormányzati és öt önkéntes tűzoltó egység avatkozott be - írja közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A legtöbb jelzés Jász-Nagykun-Szolnokban futott be a megyei katasztrófavédelmi ügyeletre, ahol az épületkárok felszámolása jelenleg is zajlik. Abádszalók térségében jelentős mennyiségű, dió nagyságú jég hullott, megrongálva több száz házat, tetőket, nyílászárókat téve tönkre. Háromszáz ingatlanból érkezett kárbejelentés az önkormányzatokhoz, több mint hetven tulajdonos segítséget is kért a részleges vagy teljes helyreállításhoz. A sérült gépjárművek száma is meghaladta a százat. Személyi sérülés egy történt: egy abádszalóki lakos a vihar elől egy deszkaépületben keresett menedéket, amelyet azonban az erős szél elmozdított.

Nógrád megyében Salgótarjánt érintette legintenzívebben a vihar, itt a legtöbb esetben vizet kellett eltávolítani. Volt olyan eset, amikor az esővíz egy üres gépkocsit sodort egy mélygarázs bejáratához, de olyan is, amikor egy közel ötszáz négyzetméteres mélygarázst öntött el. Egy alagútban pedig az esővíz több mint másfél méter mélységben gyűlt össze, akadályozva a gépjárműforgalmat.