Viharok jönnek vasárnap

Átmenetileg tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, éjszaka főként a Dunántúlon és a Duna-Tisza-közén, napközben északon várható zápor, néhol zivatar. Vasárnap a több napsütés a déli területeken valószínű.
Inforádió, 2013. április 27. szombat, 20:20
Fotó: Napi.hu

A délnyugati szél éjszakára kissé mérséklődik, majd vasárnap ismét többször megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 21 és 26 fok között valószínű.

A kontinens nyugati partvidékének időjárását az Atlanti-óceán feletti magasnyomás alakítja. Északi áramlással ezekre a területekre hűvös levegő áramlik, így a hőmérséklet még a legmelegebb órákban is 15 fok alatt marad.

Anticiklon található a Fekete-tenger térségében is, ennek nyugati peremén meleg a levegő, a Balkán-félszigeten a 28-30 fokos maximum-hőmérséklet már a nyarat idézi. A két magasnyomás között a Pireneusi-félszigettől az Alpokon keresztül egészen a balti államokig frontrendszer húzódik, amely kelet, északkelet felé helyeződik.

A front környezetében sok a felhő, esik az eső. A front előtti meleg levegőben 25 fok feletti hőmérsékletet mérnek, a front mögött 20 fok körüli a csúcsérték. Vasárnap estig a Kárpát-medencét is érinti az említett front; átmenetileg néhány fokkal térségünkben is mérséklődik a meleg.

HOZZÁSZÓLÁSOK