A front érkezésével csütörtökre a Dunántúlon és a középső területeken megszűnik a nyári meleg, sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, szerdán a nyugati országrészben helyenként zivatarokra is - írja az Időkép.

Az északnyugatira forduló szél megélénkül, megerősödik, főként a Nyugat-Dunántúlon, a Kisalföldön, a Bakonyban és a Balaton térségében gyakran viharossá fokozódik.

A hőmérséklet jelentősen visszaesik, a Dunántúl nagy részén a 15 fokot sem éri el, így az ott élőknek kimondottan barátságtalan, már-már novemberi hangulatú időben lesz részük.

A középső tájakon ennél valamivel melegebb lesz, a főváros környékén, a Duna-Tisza köze nyugati felén 15-20 fok várható, a szél sem lesz olyan erős, és valamivel kevesebb eső várható, mint a Dunántúlon.

Keletre, a Tiszántúlra és északkeletre ugyanakkor nem jut el a front, ott csütörtökön és pénteken is marad a nyári meleg, bár több lesz a felhő, szűrtebb lesz a napsütés, a hőmérséklet kelet felé haladva fokozatosan emelkedik, a Tiszántúl keleti felén és Szabolcsban marad a 30 fok körüli nyár - áll az Időkép előrejelzésében.