Viharos napja lehet a forintnak csütörtökön

Számos makroadat lát napvilágot csütörtökön, ám nemcsak ezekre érdemes figyelni. A napokban bármikor várható a bejelentés az új magyar devizakötvénnyel kapcsolatban és a Fidesz frakció ülése is tart, s kamatdöntések is várhatóak.
NAPI, 2013. február 6. szerda, 21:10
Fotó: Napi.hu

Több a forint árfolyamát befolyásoló hír érkezhet csütörtökön: a folytatódik a Fidesz frakció gyulai kihelyezett ülése, ahonnan eddig inkább különböző cáfolatok érkeztek, nem a kormánypártól megszokott nagy bejelentések. A napokban így akár már csütörtökön várható újabb bejelentés a magyar devizakötvény-kibocsátással kapcsolatban, amely ha megtörténne forinterősítő hatása lehet. Ugyancsak csütörtök este kezdődik Brüsszelben az uniós állam és kormányfők csúcstalálkozója, ahol a tét a 2014-2020 közötti keretköltségvetés.

A makroadatok az ipari adatok kezdődnek: kilenckor a magyar, délben a német decemberi és éves termelési adatokat publikálják. A nap folyamán kamatdöntő ülést tart a Bank of England és a ECB is. Az előbbi 13 órakor, az utóbbi 13.45-kor publikálja döntését; a várakozások szerint marad a 0,5 illetve 0,75 százalékos alapkamat.

Az USA-ból délután 14.30-kor foglakoztatási adatok érkeznek, a nap végül 16 órakor a hazai januári költségvetési egyenlegadatokkal zárul.

HOZZÁSZÓLÁSOK