Viharra figyelmeztet az OMSZ

Hétfő délutánig a déli, délnyugati szelet kísérő legerősebb széllökések főként a Nyugat-Dunántúlon helyenként elérhetik a 60-70 km/h-t. Reggel a délkeleti országrészben is számítani lehet esetleg 60 km/h-t meghaladó széllökésre - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szepesi Anita, 2018. március 12. hétfő, 09:01
Fotó: Shutterstock

Hétfőn eleinte erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor. Majd nyugat felől csökken a felhőzet, gomolyfelhős időre számíthatunk többórás napsütéssel. Egyre inkább keleten lehet csapadék, majd délután elszórtan alakul ki zápor, főként délkeleten, keleten zivatar is. A déli, délnyugati szél többfelé erős, napközben elsősorban a Dunántúlon viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között várható. Késő estére 7, 12 fok közé hűl le a levegő az OMSZ előrejelzése szerint,.

Hétfő délutánig a déli, délnyugati szelet kísérő legerősebb széllökések főként a Nyugat-Dunántúlon helyenként elérhetik a 60-70 km/h-t.  Hétfőn délután általában az ország délkeleti felén, északkeleten, kisebb mértékben az északnyugati határnál labilizálódik a légkör. Legjobb eséllyel a Dél-Alföldön, Baranyában elszórtan zivatarok kialakulása várható. Egy-egy hevesebb zivatar is esetleg kialakulhat 70-90 km/h körüli szélrohammal és jégesővel. A délnyugat felől északkelet felé több hullámban gyorsan áthelyeződő zivatarok a Tiszántúlon estefelé várhatóan lecsengenek.

HOZZÁSZÓLÁSOK