Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elmúlt időszakot értékelve elmondta: a tavalyi összes árbevétel 265 millió forint volt, az idén mintegy 30 százalékos növekedéssel már 345 milliós éves bevételre számítanak.

A piac utolsó felújított egységét a nagycsarnokot tavaly szeptemberben adták át, s azóta a két kiscsarnokkal együtt minden üzlethelyiség megtelt bérlőkkel. Ez azt jelenti, hogy mintegy 90 kereskedő vásárolt 20, illetve 25 évre bérleti jogot. Mellettük 560 asztalos árus kínálhatja termékeit. Köztük féléves, illetve havi bérlettel 500-an rendelkeznek, a többi helyet a napijegyesek töltik fel. Annyira kedvelik a kereskedők a központi piacot, hogy már várólisták is vannak - mondta az ügyvezető.

A központi mellett külső piacok is megerősödtek, az üzleti bérbeadások és eladások ott is megtörténtek - tette hozzá. Az öt helyszínen szintén 90 százalék felett van a bérlemények száma.

Tájékoztatása szerint az elmúlt évek fejlesztései során a központi piac mellett a regionális részeken is megtörténtek a korszerűsítések, újjá alakult az Olajbányász téri, az újszegedi, a Szent István téri piac, a Dorozsmai kispiac, illetve a Víztorony téri üzletsor is. A későbbiekben folytatják a városi piacok decentralizációját, elsősorban a Szenti István téri árusítóhely termelői piaccá alakításával.

A fejlesztések a központi piacon sem állnak meg. Továbbra is megoldandó feladat a piaci parkoló beléptető rendszerének beindítása, amelyre a korábbi generálkivitelezővel keresik a megoldást. A lehetőségeket mérlegelve legalább 8 millió forint és még mintegy két hónap szükséges az indításához - magyarázta Nagy László.

A közeljövő nagy feladataként említette a megújuló energiák felhasználását. Egy 16 milliós pályázat keretében napelemeket telepítenének a piac központi épületének tetejére, ezzel is csökkentve az energia költségeket. Abban az esetben, ha a projekt sikeres, a központi nagycsarnok egész tetőszerkezetét beborítanák a napelemekkel. Emellett folyamatosan fejlesztik a piac biztonsági rendszerét és a rendőrséggel való tárgyalásokat követően, saját irodát kapnak majd a járőrök.