Virológus: ekkor indulhat a vakcinák tömeges gyártása

Jövő év elejére várható a koronavírus elleni oltóanyagok megjelenése a gyógyszertárakban - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) virológusa szombaton az M1 csatornán az MTI szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2020. szeptember 19. szombat, 12:39
Fotó: Getty Images

Kis Zoltán szerint egyre több vakcinagyártó cég oltóanyag-fejlesztése tart az utolsó fázisban, de még további vizsgálatok szükségesek. A virológus ugyanakkor azt is megjegyezte, az engedélyeztetési eljárások felgyorsítására felkészültek a hatóságok, de a vakcinagyártók is egyetértenek abban, hogy a biztonság mindenek előtt áll.

A jövő év elején gyártásra kerülő sok millió dózis forgalmazásának logisztikája már önmagában kihívás lesz, de - mint mondta - az Egészségügyi Világszervezet (WHO) már kidolgozta a vakcinák piacra kerülésének tervezetét. A világszervezet ajánlása szerint először a "frontvonalban" dolgozók, majd az idősek, a közszolgálatot végzők kapják meg a védőoltást.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.09.19 14:22

"ekkor indulhat a vakcinák tömeges gyártása"
Ez olyan jóslás mint az időjárásban, hogy mikor jön a lehűlés.
A büdös életbe se, csak parasztvakítás megy.
Augusztustól már 4x hallottuk, hogy ez az utolsó nyári hétvége, és minden csütörtöktől a lehűlés jön.
Hol, te hazug genya? Hol az a qrva lehűlés, és hol van a mindig más időpontra beígért vakcina?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html