Vissza az állami nyugdíjrendszerbe?

Óvatosságra int az OTP Magánnyugdíjpénztár azzal a kormánypárti képviselői javaslattal kapcsolatban, amely 2010 végéig lehetővé tenné az állami nyugdíjrendszerbe való visszalépést azok számára, akik 2008. január 1-jén vagy azt megelőzően betöltik az 50. életévet és önként léptek be korábban valamelyik magánnyugdíjpénztárba - írja az MTI-Eco.
NAPI Online, 2007. október 18. csütörtök, 17:32
Fotó:

Az OTP Magánnyugdíjpénztár úgy vélekedik, a javaslat alapján olyan döntés születne, ami nem mindenki számára jelentene előnyöket.

Nagy Csaba, a Magánnyugdíjpénztár vezetője szerint a közvetlenül nyugdíj előtt állók, valamint a most korengedménnyel nyugdíjba vonulók esetében elfogadhatónak tartják a javaslatot, hiszen ők a nyugdíjig visszamaradó idő rövidsége miatt valóban magasabb nyugdíjat remélhetnek a társadalombiztosítási rendszertől.

Az 55 év alattiak esetében azonban, akik nem mennek el korengedményes nyugdíjba, már más a helyzet Nagy Csaba szerint. "Amennyiben a pénztártag a magánnyugdíjpénztári rendszer indulásakor tagunkká vált, érdemes a nyugdíjig is nálunk maradnia, hiszen nyugdíja várhatóan magasabb lesz, mintha visszalépne az állami rendszerbe" - mondta.

HOZZÁSZÓLÁSOK