Eddig a kétmillió igénylőből 7 ezer támogatását vonták meg, 3 ezernek vissza is kell fizetnie a pénzt. A kétmillió háztartásból eddig 180 ezernél ellenőrizte az APEH, hogy jogosan veszik-e igénybe a gázártámogatást. Húszezernél az űrlap kitöltésénél találtak pontatlanságot, 30 ezer esetben azonban a támogatást folyósító Magyar Államkincstár részletesebb ellenőrzést kezdeményezett. Ennek nyomán 4024 esetben megszüntették a támogatást, 2895 háztartást pedig emellett a korábban átutalt összeg visszafizetésére is felszólították - tudta meg a Független Hírügynökség Daróczi Dávid kormányszóvivőtől.

A jövő évi támogatáshoz azoknak is kell újabb kérelmet beadni, akik az idén kaptak. Ők november 20-áig levélben kapják meg az igénylőlapokat, s ha változatlanul jogosultak a támogatásra, akkor január elsejétől továbbra is megkapják azt. De csak akkor, ha december 31-éig visszaküldik az államkincstár területileg illetékes irodájába. Aki 2008-ban adja postára az igénylőlapot, annak a következő hónaptól írják jóvá számláján a támogatást.

Van akinek azonban érdemes lehet kivárni a januárt, mivel az igényléskor érvényben lévő nyugdíjminimum a számítási alap, vagyis előfordulhat, hogy aki a jelenlegi jövedelemhatárok alapján nem jogosult, az új alapján igényelhet támogatást, vagy kedvezőbb kategóriába kerül.