Visszahív egy terméket a magyar Ikea - ezt ne használja!

Az Ikea visszahívja a Mysingsö strandszékeket leesés, illetve az ujjak becsípődésének veszélye miatt. Az Ikea arra kér mindenkit, hogy amennyiben 2007 előtt vásárolt Mysingsö strandszéket, hozza vissza a terméket a legközelebbi Ikea áruházba, ahol visszakapja a teljes vételárát.
MTI, 2017. január 24. kedd, 08:01
Fotó: Reuters

A strandszék levehető huzatának mosása után, amennyiben a termék újra összeszerelése helytelen módon történik, felmerül a leesés, illetve az ujjak becsípődésének kockázata. Az Ikea öt olyan esetről értesült, amikor a nem megfelelő összeszerelés miatt a Mysingsö  strandszékek használat közben összedőltek. Mind az öt esetben ujjsérülés történt, ebből három baleset körömsérüléssel járt. Az említett sérülések Finnországban, Németországban, az Egyesült Államokban, Dániában, illetve Ausztráliában történtek.

Az Ikea ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a Mysingsö strandszék az összes vonatkozó mechanikai, anyag- és kémiai teszten megfelelőnek bizonyult. Mint írták, a balesetekről értesülve teljes körű vizsgálatot kezdeményeztek, mely eredményeinek ismeretében módosították a termék szerkezetét, tovább csökkentve ezzel a helytelen összeszerelés és az abból fakadó balesetek előfordulásának kockázatát. Az új dizájnnal készült termékek várhatóan 2017 februárjától kaphatók az Ikea áruházakban.

A termékek cseréjéhez, illetve a teljes vételár visszatérítéséhez nem szükséges a vásárlást igazoló blokk bemutatása. További részletek elérhetők a www.ikea.hu weboldalon vagy az ingyenesen hívható +36-1-460-31-60-as telefonszámon.

HOZZÁSZÓLÁSOK