Visszahívnák a nyugdíjas egészségügyeseket dolgozni, akkora a munkaerőhiány

Négy év alatt majdnem 5400 nyugdíjkorhatárt elért egészségügyi dolgozó továbbfoglalkoztatására kértek engedélyt az intézmények, az ágazati érdekvédők és az egészségügyi államtitkárság szerint is olyan súlyos az egészségügyi munkaerőhiány, hogy indokolt a 2013-ban bevezetett intézkedés felülvizsgálata - írja a Magyar Idők.
Szepesi Anita, 2017. június 19. hétfő, 13:12
Fotó: Napi.hu

A 2013. július 1-jén hatályba lépett kormányrendelet szerint a közszférában dolgozó, nyugdíjkorhatárt elért közalkalmazottaknak választaniuk kell a nyugdíj vagy a munka között, az orvosok és a nővérek foglalkoztatására azonban az egészségügy munkaerőhiánya miatt egyéni mentesség kérhető, ha munkájukat az őket foglalkoztató intézmények nélkülözhetetlennek tartják - olvasható a lap cikkében.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara alelnöke, Babonits Tamásné óriá­si problémának tartja, hogy a mai napig nem vették ki az ágazat egészét a kényszernyugdíjazási szabály alól.  A lap információi szerint már a szaktárca is azt szeretné elérni, hogy a szakrendelői asszisztenseket, illetve a nem egészségügyi végzettségű kórházi, rendelői dolgozókat is visszafoglalkoztathassák az intézmények.

További részletek itt.

HOZZÁSZÓLÁSOK