Visszahívták MSZP-alelnöki tisztségéből Szanyi Tibort

Visszahívta MSZP-alelnöki tisztségéből a párt országos etikai és egyeztető bizottsága Szanyi Tibort - közölte a szocialista párt kedden az MTI-vel.
Szabó Zsuzsanna, 2019. július 16. kedd, 18:16
Fotó: MTI Fotó / Balogh Zoltán - Balogh Zoltán

A közlemény szerint a hétfőn meghozott döntés jogerős.

Szanyi Tibor - aki az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listájának harmadik helyén állt és nem szerzett újból mandátumot - az EP-választás után többször is élesen bírálta a pártvezetést nyilvánosan, illetve nyilvánosságra került levelében.

Június végén az MSZP elnöksége fel is függesztette a volt EP-képviselő párttagságát a fegyelmi eljárás idejére.

Sajtóhírek szerint a fegyelmi eljárás múlt héten megrovással zárult, de a döntés ellen az MSZP elnöksége súlyosbításért fellebbezett az országos etikai és egyeztető bizottsághoz, amely végül visszahívta tisztségéből a politikust. Az alapszabály szerint fegyelmi vétség esetén ennél csak eggyel szigorúbb büntetés van, a kizárás.

Szanyi Tibor - aki 2018 óta volt alelnök - az előző héten a Munkások Újságjában is azon véleményét hangoztatta a pártvezetésről, miszerint "a mai vezetői magatartás csupán a még elérhető egy-két önkormányzati pozíció bezsákolására, illetve a még meglévő maradék pártvagyonra koncentrál".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2019.07.16 19:36

Sok megélhetésimpolitikus van, de a demokratikus pártok az un. sok vélemény csatájában sanyi bevezeti a saját fészekbe csinálás pártját, bizonyítva, hogy vannak a diktaturának is előnyei.
Miuzán látja, hogy a náp pánzánek további szííívása megszünt, átment árulóba és a hülye aki erre egy megrovással reagál.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html