Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A TI ezt írja: "az elmúlt években számtalanszor rámutattunk arra, hogy korrupciós szempontból Magyarországon nem jó irányba haladnak a dolgok. Azt is sokszor hangsúlyozzuk, hogy a bajok nem 2010-ben kezdődtek. Már 2008-ban, a baloldali kormányzás idején felhívtuk a figyelmet arra, hogy intézményesült a korrupció Magyarországon, bár a vesztegetéseket ekkor még sokkal inkább ítéltük a demokratikus rendszer melléktermékének, mintsem alapvető jellemzőjének."

Érdekes, hogy a Fidesz ellenzékben még adott a Transparency International Magyarország szavára. Varga Mihály például 2008. szeptemberben a Korrupció Érzékelési Index kilenc évvel ezelőtti eredményeire hivatkozva interpellálta a szocialista-szabaddemokrata kormányt a Magyarországon már akkor is nagyon súlyos korrupciós problémák miatt.

Két hónappal később, 2008. novemberében pedig Orbán Viktor az alábbi nyilatkozatot adta a Heves Megyei Hírlapnak: "A Transparency International jelentésében azt olvastam, hogy Magyarország minden évben elveszít kettőszáz milliárd forintot a közbeszerzések körül uralkodó korrupció miatt." - olvasható a TI közleményében.