A Hallgatói Hálózat örül, hogy Orbán Viktor végre meghallotta az országos tiltakozást, viszont nagyon sajnáljuk, hogy Hoffmann Rózsához hasonlóan nem érti, miről beszélnek a diákok - áll a szervezet reakciójában arra a miniszterelnöki videóüzenetre, amely szombat délután jelent meg Orbán Viktor Facebook oldalán, miután a miniszterelnök diákokkal konzultált.

A miniszterelnök ahelyett, hogy szerdán több ezer egyetemista hívásának eleget téve előadta volna ötleteit, ma Terrorelhárítókkal körülvéve tartott megrendezett beszélgetést ismeretlen fiatalokkal egy szórakozóhelyen, majd ködösítő nyilatkozatot adott ki a Facebookon. "A Hallgatói Hálózat üzeni a miniszterelnöknek, hogy az érintettek bevonásán alapuló konzultációt nem válthatja fel semmilyen pr akció, csak nyílt tárgyalásokon megszületett átalakítást fogadunk el!" - olvasható a HaHa reakciójában.

A hallgatói szervezet elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány a felvételi jelentkezési határidő előtt két hónappal, tízezrek több éves munkáját és álmait a kukába dobva dobálózik az ország jövőjével. MInt írják: a Hallgatói Hálózat nem azért tiltakozott a keretszámok drasztikus csökkentése ellen, hogy pár héttel a jelentkezési határidő előtt Orbán azt egy még kiszámíthatatlanabb rendszerrel cserélje fel. A kormány legújabb titkos terve széleskörű konzultáció és nyilvánosságra hozott tanulmányok híján nem jelenthet megoldást a felsőoktatás, a fiatalok problémáira - hangsúlyozza a szervezet.

"Csak tippelni tudunk, hogy milyen csomaggal áll elő szerdán a kormány, de mivel eddig sem hihettünk a saját ígéreteivel szembeforduló vezetésnek, folytatjuk küzdelmünket a diákok hétfőn elfogadott 6 pontjáért" - áll a közleményben. A HaHa szerint a hat pont egyértelmű üzenet a kizárólag káoszt felmutatni képes kormánynak, Orbán kiszámíthatatlan következményekkel járó bejelentése viszont nem ad garanciát ezek teljesülésére.

A Hallgatói Hálózat közleményében végül megerősítit: továbbra is támogatnak minden olyan akciót, amely kiáll a diákok érdekeiért, és külön üdvözli, hogy az ország sorsáért aggódó egyetemisták mellett gimnazisták is felemelték a szavukat.

"Hétfőn mi is ott leszünk a Humán Platform Szalay utcai tüntetésén, a Pécsett és Győrben szervezett megmozdulásokon, szerdán pedig a gimnazistákkal együtt fogunk reagálni a miniszter bejelentésére" - olvasható a Facebook-bejegyzésben.