Visszatérhet a járványügyi szigor

Magyarországon eddig sikeres volt a védekezés, azonban az operatív törzs mai ülését követően elképzelhető, hogy szigorítások lesznek Gulyás Gergely kancelláriaminiszter szerint. A kormány a parlament rendkívüli ülését kezdeményezi, hogy kellő felhatalmazással tudjon belevágni az Európai Unió válságkezelő tárgyalásaiba.
Rácz Gergő, 2020. július 9. csütörtök, 11:55
Fotó: hirado.hu

Este ülésezik az operatív törzs, amin nem zárható ki, hogy az eddigi enyhítésekkel szemben szigorúbb intézkedésekre tesznek javaslatot - mondta a heti kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Elmondása szerint a kormány nem akar semmilyen pánikra okot adó nyilatkozatot tenni, azonban könnyen elképzelhető, hogy a környező országokban fellángoló vírushelyzet miatt napokon belül ismételt korlátozások, határzárak lehetnek.

Gulyás elmondása szerint az Országgyűlés ülésének összehívását kezdeményezik a kormánypártok hétfőre és keddre, hogy a parlament egy határozat formájában világos mandátumot adhasson a kormánynak a koronavírus-járvány miatt tervezett európai uniós hitelcsomag ügyében. Gulyás szerint olyan csomag kell, amely igazságos, amely a gazdagabb tagállamoknak nem ad több pénzt, mint a szegényebbeknek, amely a gazdasági növekedésre és a gazdaság újraindítására koncentrál, és politikamentes.

Az Országgyűlés jövő heti ülésén megtárgyalhatják a rövid távú lakáskiadást is. Olyan törvénymódosítást kezdeményeznek, amely teljes szabadságot ad az önkormányzatoknak a kérdésben - utalt a napokban felélénkült, elsősorban az Airbnb-n keresztül kiadott ingatlanok ügyéről.

Gulyás elmondta, a gyermekpornográf felvételek birtoklása miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Kaleta Gábor volt perui nagykövet ügyével összefüggésben a kormány foglalkozott a gyermekvédelem kérdésével, és áttekintette a kiskorúak büntetőjogi védelmét - írja az MTI.

A büntetőjog ezen a területen már most is szigorúbb, mint korábban volt, de a kormány várja a Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető irányításával felálló, a gyermekvédelmi rendszert áttekintő munkacsoport javaslatait, és ha kell, kész támogatni Btk.-módosítást.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri_2, 2020.07.09 12:53

Ajjajjj jön vissza a debil öreglány meg az agyhalott rendőr a képernyőre.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Totya55, 2020.07.09 12:13

Hát igen, egyes gazdagabb tagállamok sokkal többet fizetnek be a közösbe, ebből és Magyarország is, természetes hogy többet kapnak a segítségből, pláne tőlünk, mert kormányunk szidja az EU-t én a helyükben egy fillért se adnék a kötelező egyéb programokon kívül, kérjen putyintól orbán a kínaiaktól és a turulozó bandáktól. Nem tudom hirterlern mi a neve annak a szervezetnek akinek orbán dott 280 milliót. Pl.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html